Jumaat, 30 Januari 2009

Cik Cumel: sin chan

Ain: My Hobby..



Selasa, 27 Januari 2009

My hobby

Cuti sekolah ni kan kita boring tau... ye la selalu lepak ngan kekngkawan kat dorm, adalah cerita memasing. Bila duk kat rumah kita melilau cari apa benda yang boleh kita buat. Tetiba kita teringat dengan salah satu hobi kita...

Ye la semua orang tentu ada hobi kan??? Kita pun ada hobi gak. Sebenarnya hobi kita ialah membuat model bangunan ke, haiwan dan macam2 lagi la... Ayah kita tu macam tau aje kita tengah boring.... Ayah kita belikan 2-3 lagi model untuk kita pasang waktu lapang2. Dengan tanpa buang masa kita pun mulakan projek. Taraaa.... kita dah berjaya! Kita punya model yang dah berjaya dipasang tu belum ada banyak sebab kita busy... ye la, kita ni duduk kat asrama.

Waktu di asarama kita takde masa nak membeli dan memasang model2 tersebut. So, kita tunjuk salah satu daripadanya jer,yek??? (Kalau dah banyak kita tunjuk la banyak2.... He...he...he...)


Ini la dia gambar salah satu model kapal terbang kita....=>





Ada tak kawan2 lain yang sama minat dengan kita..? boleh kita kongsi2 ilmu...

Fall For You

Disebabkan kita ada lagu Fall For You kat dalam blog ni,so kita nak kongsi lirik lagunya plak.....

The best thing about tonight's that we're not fighting
Could it be that we have been this way before?
I know you don't think that I am trying
I know you're wearing thin down to the core

But hold your breath
Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

This is not what I intended
I always swore to you I'd never fall apart
You always thought that I was stronger
I may have failed, but I have loved you from the start

Ohh, but hold your breath
Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
It's impossible

So breathe in so deep
Breathe me in, I'm yours to keep
And hold on to your words 'cause talk is cheap
And remember me tonight when you're asleep

Because tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find

Tonight will be the night
That I will fall for you over again
Don't make me change my mind

Or I won't live to see another day
I swear it's true
Because a girl like you is impossible to find
You're impossible to find

Isnin, 26 Januari 2009

I'm Yours

I'm Yours- Jason Mraz

Well-a you done done me
And you bet I felt it
I tried to be chill but you're so hot that I melted
I fell right through the cracks and now I'm trying to get back

Before the cool done run out I'll be giving it my bestest
And nothing's going to stop me but divine intervention
I reckon it's again my turn to win some or learn some
But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Mmmmhmmm-Mmmmhhmmm, Mmmmmhmmm
(Heeeeey heeeey)

Well open up your mind and see like me
Open up your plans and damn you're free
I look into your heart and you'll find love love love love

Listen to the music of the moment, people dance and sing
We're just one big family
And it's our God-forsaken right to be loved loved loved loved loved

So I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm sure
There's no need to complicate, our time is short
This is our fate, I'm yours

(Scatting)
Do you want to come on?
Scooch on over closer dear, I'll whisper in your ear
Wo-ooo-o-oh who-oo-o-o-oh
Oh yes love, love love love love love
Love you love, love you love

I've been spending way too long tricking my tongue in the mirror
And bending over backwards just to try to see it clearer
But my breath fogged up the glass
And so I drew a new face and I laughed

I guess what I be saying is there ain't no better reason
To rid yourself of vanities and just go with the seasons
It's what we aim to do, our name is our virtue

But I won't hesitate no more, no more
It cannot wait, I'm yours

Open up your mind and see like me
(I won't hesitate)
Open up your plans and damn you're free
(No more, no more)
I look into your heart and you'll find that the sky is yours
(It cannot wait, I'm sure)

So please don't, (please don't, please don't)
There's no need
(There's no need to complicate)
There's no need to complicate
(Our time is short)
'Cause our time is short
(This is our fate)
This is oh, this is oh, this is our fate
I'm yo-o-o-o-ooo-ours
Ahhh

Selasa, 6 Januari 2009

The Dead Crow...

He saw a dead crow
in a drain
near the post office.
He saw an old man
gasping for air
and a baby barely able to breathe
in a crowded morning clinic.
This land is so rich.
Why we suffer like this?


I want clean air
for my grandchildren.
I want the damned fools
to leave the forest alone.
I want the trees to grow,
the rivers run free,
and the Earth covered with grass.
Let the politicians plan how we may live with dignity,
now and always...


P/S: This poem is made by Abdul Samad Muhammad Said (A. Samad Said) Cuba dalami poem ni... pasti anda akan memahaminya.....(n_n)

Masa...


Yesterday was history,
tomorrow is mystery,
but today is a gift...

Whatever it is,
appreciate every seconds that you have...

Don't waste it, my friends!

Isnin, 5 Januari 2009

Renungan.....

Kali ni kita ada kata-kata perangsang atau kata-kata hikmah yang kita dapat dari Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gombak ...

















p/s: sori kalau salah ejaan.....
p/s: RENUNG-RENUNGKAN DAN SELAMAT BERAMAL.....(kalau ada kaitan la...(n_n)

Ahad, 4 Januari 2009

Mula sekolah....

Kita rasa macam baru semalam kita cuti, tiba-tiba esok dah kena sekolah balik. rasa macam sekejap jer masa berlalu. Mulai esok kita dah tak boleh main-main lagi sebab kita dah masuk form 1... Kita rasa gemuruh cikitlah... Kelas kita ada ramai orang yang kita tak kenal... Tempat2 kat sekolah tu pun kita tak tau sangat...

Macam mana ni??? Harap-harap kita boleh menghadapi rasa gemuruh kita tu dengan tenang... Nasib baik ada beberapa orang yang kita kenal kat sekolah tu. Lebih tepat kawan kita... Kita risau sangat ni! Esok pergi sekolah jangan sampai menangis sudah la... buat malu jer kalau nangis... He...he...he...he...

Sabtu, 3 Januari 2009

Majlis perpisahan....

Time 2008 kita kan tahun 6 so, pada hari terakhir persekolahan kita ada majlis perpisahan buat pelajar tahun 6 kat sekolah kita tu.... hari tu adalah hari yang menjadi kenangan manis dan pahit. yang manisnya sebab seronok dan semua orang happy, tapi yang pahitnya lak tak dapat jumpa kawan selalu (sedih tau...waa...waa...!!!). Hari tu guru2 semua spoting, Asyik buat lawak jer... Ada gak guru yang buat persembahan. Pelajar pun ade tau... Pelajar yang dapat 5A dalam UPSR dapat hadiah beg dari guru2. Semua pelajar tahun 6 dapat piala untuk di buat kenang-kenangan...





Ni la beg yang kita cakap tadi... Cute tak?? Piala tu lak ialah piala yang kita cakap tadi gak. Nama piala itu ialah"ABADI DALAM KENANGAN" KFC kat belakang tu kita punya... cikgu disiplin bagi sebab dapat 5A... sedap tau... jangan jealous...=>







Ni la cikgu yang bagi KFC tu... tengah bergambar ngan beberapa orang pelajar yang dapat 5A..

Best friends...

This time criter kat blog kita ni tentang kawan baik kita atau best friends... kawan kita ramai tapi kawan baik dan sahabat kita sikit jer... Kawan ialah orang yang berada disamping kita time kita happy, tapi sahabat ialah orang yang sentiasa berada disamping kita time kita happy, sedih, susah dan senang...itulah bezanya antara kawan dan sahabat... kali ni tak nak taip banyak2. kepada sahabat kita yang tengok blog kita ni, call la kita ni ye....




Nilah antara muka best friends kita... kita rindu la kat diorang...=>

Jumaat, 2 Januari 2009

Keputusan UPSR....

Kali ni kita nak tulis kita ngan kawan kita yang dapat 5A dalam UPSR... Sekolah kita ada beberapa orang yang dapat 5A... Antaranya ialah kita.... Time diumumkan kita dapat 5A, kita seronok sangat... Kita tengok ibu kita tersenyum lebar time nama kita disebut... kita sampai menangis sebab happy sangat. Ramai kawan kita yang ucapkan tahniah...
Ibu kita kata "I know you can do it", kita tersenyum jer... kita gembira sangat, tapi kita sedih plak tengok kawan kita nangis sebab tak dapat 5A. Kita cuba pujuk die, pastu die gi ke mak die... tapi die datang balik untuk ucapkan tahniah...



Inilah antara pelajar2 yang dapat 5A... Cuba teka yang mana kita??? senang je, kan?

Rombongan ke tempat2 menarik.....

Criter yang ni pun dah lama, saje je nak criter. Time tu kita gi rombongan ke kilang Chocolate Beryl's, UIA, ngan Sekolah Berasrama Penuh Integrasi Gombak, tapi kita nak criter kat kilang coklat ngan SBPI Gombak je... Time kat kilang coklat tu die terangkan proses nak buat coklat... Pastu kita gi kat tempat proses coklat... Time kat situ kita terhidu bau yang sangat sedap iaitu bau coklat yang sedang diproses... pastu keluar dari kilang tu kita beli coklat untuk keluarga... untuk kita coklat yang putih sebab sedap, tapi coklat putih tu lebih banyak kolestrol daripada coklat hitam....


Inilah kawan2 kita yang bergambar di depan kilang Chocolate Beryl's=>










time kat SBPI Gombak lak kita dapat tengok keadaan sekolah berasrama. kita juga dapat jumpa pelajar2 tingkatan 2 kat situ.... Time kakak2 tingkatan 2 tu bawa jalan2 tengok persekitaran sekolah, kita sempat juga tanya seorang kakak tu, sekolah berasrama seronok atau tak? die jawab seronok. kita tengok bilik asrama perempuan, makmal, perpustakaan dan banyak lagi. Kita juga sempat kenal beberapa pelajar perempuan tingkatan2 kat situ.... Memang seronok la kat situ...


Inilah perpustakaan kat SBPI Gombak. macam lengkap jer buku2 kat situ, kan???=>

Nfon baru...

Walaupun dah agak terlambat untuk kita ceritakan, tapi sebab blog ni dah jadi cam diari kita kan, so, kita nak cerita gak... Ni crita best... Boleh dikatakan kenangan manis dalam hidup la.. Kita dapat 5A dalam UPSR yang lalu... Mula-mula cam tak berapa nak target dapat 5A, tapi dah rezeki redha je la.. (ayat cam tak suke je...) Huhu... Gembira tak terkata... Lepas tu, teringat balik janji ayah nak bagi apa pun handphone yang kita nak kalau dapat 5A... Mula-mula cam takde tanda2 ayah nak belikan taw, kita pun dah macam sedih siket la...
Siket je, tak banyak.. Tapi pada 21 Nov kul 5.50 petang mase tu... ( Kita ingat taw tarikh dan mase nya...) Tiba2 ayah ajak pegi kedai... Tapi dia tak bagitau nak pegi kedai Nfon.. Bila dah sampai, tengok2 kat kedai Nfon Hotlink... Pastu ayah tanya kita nak beli Nfon ape??? Kita menjawab dengan pantas tahap kilat dan halilintar "express music 5610...huhu.. Boleh ke yah???" Ayah kate, "sukati la"... Kita gembira giler la waktu tu...
Ye la.. Tu Nfon idaman kita dari dulu lagi... Akhirnya, lepas melakukan aktiviti berjual beli dengan tauke tu, Nfon tu menjadi milik kita dengan harga RM750... Itu la yang menjadi peneman kita time tengah bosan yang teramat... Kita nak jage Nfon ni, sampai ke ajalnye....
Huhuhu...












<=Ni la dia Nfon kita... Ikan tu beli kat Tiara Beach Resort time holiday mase tu... Kalau nak beli, pegi la sane.. (Promote plak...)Hehehe...















Nfon kita boleh slide, Nfon korang bleh ke????? (Tak baik riak...) Gurau je la...=>

Khamis, 1 Januari 2009

Hari Persekolahan Hampir Bermula...


Rasanya kejap betul cuti sekolah yang lalu... pejam celik pejam celik tak lama lagi dah nak masuk sekolah lagi.. Hu hu hu kita kena masuk sekolah baru.. Tak tau lah macamana keadaannya nanti, harap-harap tak ade masalah. Kita akan cuba sebaik mungkin supaya kita dapat mencapai apa yang dicita-citakan selama ini...

Kita dah tak boleh lagi sedar tetapi TIDUUUURRRR.....
Buat kawan-kawan semua selamat bersekolah semula... bye...!

Selamat Tahun Baru 2009

Kita ingin mengucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru 2009 buat semua... Kita juga berharap tahun 2009 ini menguatkan lagi semangat kita terutamanya dalam menghadapi alam persekolahan...

2008 meninggalkan kita dengan seribu kenangan ....