Khamis, 13 Mei 2010

don't be hypokrit

kte x taw knape kte bengang gler iari ni!!! mungkin sebab tdi ade bdak tetibe je nk wt kte hangin... camni... kte smlm blk umah sbb bkln elektrik ngan air xde. sape2 yg blk,xleh msk asrama... tdi kul 11.45 pgi kte msk asrama. sepatutnyer x, tpi sbb ade prob ckit kte TRPAKSE msk gk asrama... ble kte msk, beberape minit lps tu ade r bdak 2 ekor ni yg ntah ape mslhnyer,tetibe kate 'ha!ain ko msk asrama! t****! amik nme dye! pastu bgi kt kak N.' kte cume diam je r... sbb kte taw kte slh... dye tmbh agi 'ye la... aq dh dibgi amanahkn?? terpkse la aq wt...' kte wktu tu dh pns dh... kte pown bls 'ko trpakse ke sukerela???' dye kate 'a ah... aq sukerela...' dgn gaya selambe dye thp cipan tu.... pastu si t**** ckp 'weh!s*****, sape agi yg nek?? ain,aina, agi sape???' lbh kurang mcm tu r dye kate... kte ckp kt diri kte...' sabar...sabar... diorang sbnrnyer x puas ati tu...jealous sbb aq blk... diorang x blk....' pastu kte diam je... kte duduk kt blk prep smbil bace surat khabar... diorang yg sengal tu plak gi mkn... pastu si s***** tu dh dtg blk ke blk prep... kte mase tu diam je tetibe dye kate 'dh blk tu pahal plak nk masuk??? mengade???' kte dh pns thp gunung brapi dh tpi kte diam je... pastu si bangang t**** tmbh ayt x gune dye tu... 'aq tgk smlm bibah blk bwk beg byk... bleh je... x yh msk pown...' dgn gaye thp tenuk dye tu plak... aq dh menggelegak dh!!! aq thn gak... aq tgk jam pastu aq blah... aq ckp kt nurin... 'weh!nurin, dh lmbt ni. cpt r...' pastu aq trus blah... aq mls nk lyn diorang tu... aq taw aq slh... ckp ckit je dh la... x yh r ckp lbh2... aq x bdh r weyh!!!! aq klau bleh x nk nek!!! klau bleyh aq nk kuar asrama tu!!! nk pindh sklh!!! x yh jumpe cipan tu agi!!!! tpi aq pkir psl mk ayh aq!!!! aq thn dgn korang!!! aq x cri psl dgn korang!!!! korang yg tetibe je!!!! aq taw r korang x puas ati kn??!!! aq dpt blik umah, korang x dpt??!!!! knape nk cri gadoh??!!! aq sedar aq ni sape??!!! korang tu ble nk sedar???!!! ckp psl amanah, sejak ble korang ni jdik amanah??!!! korang tu adlh antare bdak yg x amanah la!!! x yh la hipokrit!!!! jijik la korang!!!!

p/s: kpd sesape yg knal akn mereka yg trlibt ni, x yh r crite kt diorang aq tulis kt cni... diorang tu lbh keras dri batu klau nk dinasihat... pastu klau korang sekadr nk crite kt diorang tu pown x yh r... korang wt tmbh dose je sbb korang bleh jdi mcm batu api.... x yh r.... korang bace, bace je... pastu diam.... thats all....

Jumaat, 16 April 2010

T.Suhana Salmi

Salam and ahoy to all my friends!!! I'm back after a few weeks in the hostel!!! actually, ari ni adlh bufday slh sorang teacher kte... kte dh lost contact dgn dye (xde no.dye sbnrnyer) so kte nk wish dye kt cni je r... x tau dye  bace ke x post ni... arap dye bace arh... kte cume nk ucapkn epy bufday kt teacher tu and thx sbb dh ajar kte sains walaupown brape bulan jerk... kte arap teacher dpt capai ape yg teacher kejar... chaiyok!!! alwayz remember me and my friens, your ex-student in 1kaa last year at smktpg!!! lastly and again, EPI BUFDAY!!

okay...that's it... tu jerk.... chow!!

Ahad, 28 Mac 2010

award agi

yay!! kte baru dpt award!! kte dpt award tu dari farhah... thx yeah!!!

1.thank & link the person that gave you the award.
2.pass the award onto 5 bloggers you have recently discovered and think are fantastic.
3.contact said blogs and let them know they've won the award.
4.state 7 things about yourself.

Nice and beautiful award she gave to me!!

5 bloggers??? hem.... sape ek???2 je rh....

1)mimi
2)wanie

suke bebel
bising
penakut ckit
menetap di Malaysia
Melayu
malas
x suke kene pakse!

dh r... tu je arh kowt.... k la!! "-__-" bye!!!

Sabtu, 20 Mac 2010

KAK LINA

First of all.... HEPY BUFDAY KAK LINA!! kak lina dah tue la... hehehe... jgn r mrh... saje je tulis cam tu.... dh tue pown tapi bak kate kak lina JIWE MASEH MUDE kan??? kih3... eh! lupe plak! ucapan penuh nyer...
'HAPPY BIRTHDAY TO KAK LINA... GUD LUCK IN YOUR SPM THIS YEAR AND IN YOUR LIFE...dah penat r speaking... ckp dlm b.m plak ye??? SEMOGA HIDUP KAK LINA DIBERKATI ALLAH... DIMURAHKAN REZEKI DAN PANJANG UMUR!! CHAIYOK IN YOUR LIFE!! TAK KIRE AR DLM APE JUE KEDAAN, BERUSAHA!!! LASTLY, ALWAYZ BE A CURIOUS GURL!!!'



pnjang x ucapn kte??? saje je wt cam tu... tapi x pnjang sangat pown.... hehehe....
wokey la.... smpai cni je post kte kali ni.... bubai!!!
CHOW!!!

Jumaat, 5 Mac 2010

Hepi bufday Nurin

PERHATIAN!!! PERHATIAN!!! Ari ni (05/03/2010) adalah bufday sorang kawan kte... namenye nurin... kte terlupe minggu lepas so, x dpt belikn hadiah utk dye... kte cume bagi dye wishing card je... kte letak gambar atashinchi sebab dye suke atashinchi... taon ni x dpt nk kenakn dye sebab taon lps dye dh kene so, dye dh dpt teke ar... kitorang pown tgh busy minggu ni...x sempat nk plan ape2 utk dye... .alah... biar la... dye macam x kisah je... kte nk ucapkn kt dye 'hepi bufday... wishing you luck in your life eventhough I know you alwayz lucky... be the best to beat the among the best and alwayz be a CURIOUS gurl!!!' hehehe.... okey la... sampai sini je la post kali ni... HAPPY BUFDAY NURIN and chow!!

Jumaat, 26 Februari 2010

Luahan Hati

Geram!!!! tadi sepatutnye ade perjumpaan utk Ahli Lembaga Pengarah (ALP) kelab Usahawan Muda... kte nyaris x dpt pegi sebab ade sorang makhluk Allah ni x bagitau kte... nasib baik ade kakak kte yg bagitau.... makhluk Allah tu digelar SH la kat sini....si SH tu pown antara ALP... kte pown same...kakak kte tu bleh dikatekn CEO la dlm kelab tu... dye suruh si SH tu bagitau semua ALP pasal perjumpaan tu... si SH kte dye dh bagitau semua dh....tapi sbnrnye x!!!dye x bagitau kte pown!!! sakit giler ati kte!!!! sengal la si SH tu!!! nasib baik dye ade kem tadi... x dpt dtg... klau dye dtg tadi.... memang teruk r dye kene dgn kte!!! dye SENTIASA nk cari pasal dgn kte!!! kte dh cube utk rapat dgn dye tapi dye mcm saje je nk sakitkn ati kte.... dgn geng dye kte elok je tapi dgn dye tu x bleh... x tau ape masalahnye... kte nk cube kwn dgn sume org tapi dgn dye nmpaknye x mampu.... dh lame sgt kte sabar dgn dye tu... cube rapat dgn dye tapi hasilnye hampeh... rasenye dye paling teruk la... xpe r... smpai sini je la luahan hati yg dh lame terbuku kt dlm ati kte ni... kte kene pergi dulu ni.... bye!!!

Tongue Twister

Hari ni kte nk share something yg menguji kepantasan. Bkn kepantasan berlari ke, ape ke tapi kepantasan untuk berkata-kata.... bagi kte ia agak menguji kesabaran gak r sebab lidahnye x cukup pantas nk menyebut... so, skrg kte nk uji plak korang sume punye kepantasan.... INGAT! BACA DGN PANTAS TANPA ADE SALAH SEBUT WALAU CIKIT POWN... okey kte mulakan.....



Betty bought butter,
but the butter was bitter,
so, Betty bought better butter
to make the bitter butter better.


kalau dh biase menyebut laju sangat mesti dh xde masalahkan??? kalau sape-sape yg x lancar menyebutnye tu bleh ulang lagi.... Cube la korang sume bace laju-laju.... yg paling laju korang bleh buat... mesti macam org tergeliat lidah kn? dh tajuk nye pown tongue twister....
okey la.... sampai sini je post kali ni.... kte blah dulu ek??? chow!!

Sabtu, 13 Februari 2010

sorry again

First, sorry lame x update(again...).... kte busy sangat la...... ade banyak masalah skrg ni.... lagi pon susah skrg nk online sbb kte kt ostel..... klau blk pon kejap je...... dh wt homework nk rehat plak......so x dpt nk bukak blog ni..... ahli keluarge lein pown nk gune gak komputer and internet ni.... so, bagi je ar chance kt diorang gune.... harap semua dapat maafkn kte ye???????? lepas ni mungkin akan lagi lame x update blog ni...... tapi akan diusaha kn utk diupdate gak....... wokey la..... bye..... chow!

Selasa, 17 November 2009

Memory Form5

Post kita kali ni tak panjang (walaupun selama ni memang tak panjang) sebab sebenarnye kita nak letak gambar je.... Nak tau tak gambar sape???? gambar kakak-kakak form5 dan form6 sebab nak buat kenangan la katakan..... tapi tak semua kita ada gambarnye... sebahagian je.... takpe la, ek??? yang penting ade gambarnye....he....he....he.... Dah la! Tengok je la gambar-gambar kat bawah tu,ek??




























Semua gambar-gambar ni diambil mase annual dinner.... Okey la. BYE!!



Okey la.... BYE!!!

Isnin, 16 November 2009

Kenangan ASPURI 2009

Dah mula cuti sekolah. Makna nyer kita dah tak perlu duduk kat asrama lagi untuk tahun 2009!!! rasa best ade, tak best pun ada... best sebab takyah busy kat asrama... tak best sebab susah nak jumpa kawan-kawan dengan kakak-kakak kat asrama tu.... sepanjang tinggal kat asrama kita ade buat macam-macam aktiviti... ade yang kita dah postkan criter kat sini tapi ade yang takde.....so, tengok je la gambar-gambar kat bawah ni....Antara aktivitinye ialah:




<=Ni la pemandangan kat Ladang Teh di Cameron Highland


Bergambar di ladang teh!!=>





<= Ni plak gambar time annual dinner...


Mase majlis perpisahan form5
dan form6=>




<=semangat nak tunggu turn untuk persembahan sempena majlis perpisahan
form5 dan form6



Masa nak ambik borang untuk daftar asrama tahun depan=>


okey la.... BYE!!!

Jamuan Form1 2009

Pada hari Sabtu bersamaan 14/11/2009 kitorang (form1) ada buat jamuan... kitorang buat kat KFC je.... kitorang mula pukul 2.00 petang pastu habis pukul 4.00 petang.... jadi habis pukul 4 sebab masing-masing sibuk nak tangkap gambar je... termasuk la kita... he...he...he... nak buat kenangan la katakan.....kitorang buat bising  kat situ... bukan bising macam orang giler tapi sebab kitorang ramai pastu masing-masing nak bercakap dalam satu mase... sebab tu jadi bising... nasib baik waktu tu tak ramai orang.... kita takde idea nak tapi ape lagi.... tengok je la gambar-gambar yang kita anbik ni ye. BYE!!




Khusyuknye la makan ... sampai langsung tak pandang kamera=>


<=Yang dua orang ni konon nye nak buat ucapan tapi tak jadi plak.. saje main-main katenye...



Ni la gambar yang paling kita suke sebab hampir semua budak form1 ada kat gambar ni=>



<= yang ni gambar berperingkat sebab kalau tengok betul-betul gambar ni ada yang dekat ada yang jauh...



Sampai sini je gambarnye... kalau letak semua gambar nanti susah sangat kita nak upload... so kita letak sebahagian je kat sini... okey la... CHOW!!!!

Majlis Perpisahan Form5 dan Form6

Yay!!! Dah mula cuti!!! Kita dah lama tunggu waktu cuti ni sebab takyah balik asrama. Kena bangun
awal-awal...... tak best! tapi sekarang dah tak perlu bangun awal sebab takde sekolah.... Tapi kita sedih la.... sebab dah tak boleh jumpa kawan-kawan,kakak kat asrama tu lagi-lagi kakak form5 dengan form6...Ha!! baru kita ingat....pada tarikh 13/11/2009 bersamaan hari Jumaat,pada malam tu asrama kita ade buat majlis perpisahan untuk form5 dan form6...semua budak form1 dengan form2 kena buat persembahan....termasuklah kita. Nak dipendekkan crite, kitorang (budak form1) buat persembahan nyanyian. Kitorang nyanyi lagu:


                                     1.Bukan superman
                                     2.The show
                                     3.Sayang Kinabalu
                                     4.Menjaga hati
                                     5.Sempurna
                                     6.Pelangi petang
                                     7.Salam Terakhir


Tapi kebanyakan lagu tu kitorang dah ubah jadi versi ASPURI FORM1 2009. Yang kitorang tak ubah cuma lagu MENJAGA HATI dengan PELANGI PETANG.... Waktu nyanyi lagu pelangi petang kita rasa sedih sebenarnye.... Tak tau kenape.. tiba-tiba kita rase sedih... Akhir kata kita nak ucapkan GOOD LUCK KEPADA KAKAK-KAKAK FORM5 DAN FORM6 DALAM SPM DAN STPM YANG AKAN BERMULA TAK LAMA LAGI....TERUTAMA SEKALI KAK EKA,KAK EMY,KAK LINDA,KAK NANI,KAK SYIRA ,KAK FIZA  DAN KAKAK FORM5 YANG LAIN KAT ASRAMA KITA TU... Macam biasa la lepas tulis-tulis ni ada gambarkan... tengok la gambar kat bawah ni ye.... CHOW dulu!!


<=Ni gambar persembahan budak aspura...


Ni gambar 'penyanyi' kat aspura yang
sedap sangat suaranye...=>






<=Ni plak gambar persembahan kitorang (form1)


Gambar persembahan form2=>







CHAIYOK KEPADA KAKAK FORM5 DAN FORM6 DI ASPURI!!!!!

Ahad, 1 November 2009

Trouble Is A Friend

Kali ni kita nak kongsi lirik lagu plak.... lagu TROUBLE IS A FRIEND....Kalau tak salah penyanyi nyer Lenka.. kalau salah sory yer....


Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road


He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh


So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!


Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!


He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh


So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh