Ahad, 12 April 2009

Kartun

Kali ni kita nak bagi tau la kat semua pembaca blog kita ni tentang animasi-animasi kegemaran kita. Sebenar nyer banyak yang kita suka,antara nyer DORAEMON,DETECTIVE CONAN, SHIN CHAN, NARUTO dan banyak lagi ar... Kita ni memang suker sangat tengok criter kartun. Doraemon tu kita suker sebab bagi kita Doraemon tu CUTE sangat!!! Yang Detective Conan tu plak kita suker sebab Conan nyer HEBAT!!! Lagi pun kita memang suka criter2 yang berkaitan dengan penyiasatan, yang mencabar dan macam-macam lagi ar.... Kita dah takde idea nak taip ape sekarang ni... Tengok la gambar-gambar kat bawah ni.....

                                       

Isnin, 6 April 2009

Orientasi B.A

Kita sebenar nyer baru habis orientasi bahasa arab (b.a) kat asrama. Orientasi tu untuk pelajar KAA (kelas aliran agama) jer....Makna nyer ada ramai la pelajar yang bukan asrama masuk...Kita dapat kumpulan 6,nama kumpulan tu ialah SALSABILA. Nak dipendekkan criter ada banyak aktiviti yang best.... yang paling best ialah treasure hunt. Walaupun kena denda jer sebab tak dapat jawab soalan,tapi denda yang kena MINUM TELUR TU BEST SEBAB TELUR TU SEDAP WALAUPUN MENTAH LAGI... Aktiviti yang paling tak best plak ialah treasure hunt gak sebab salah satu denda tu menyebabkan tudung kita rosak!!!! tu yang geram tu!!!!tapi ,yang penting kumpulan SALSABILA dapat tempat ke-2!!!!!YAY!!!! Lagi pun semua kumpulan dapat hamper so,tak la bengang kita dibuat nyer.... OK la... Kita tengah busy ni... kita chow dulu....

Ahad, 5 April 2009

Tension lagi

Kali ni pun kita nak lepaskan geram! Sebenar nyer kita marah ngan kawan kita... Dia tu dah jadi sama macam kawan nyer,FN...FN tu macam orang yang GK(gila kuasa). Kawan kita tu yang kita gelar kat sini FA dah jadi macam FN sejak FA jadi ketua form 1 kat asrama. FA tu asal nyer tak macam tu.... Dia dah berubah dah sekarang...;( Kawan dia yang FN tu bukan jer GK tapi perangai dia pun menyakitkan hati... Kita ngan budak form 1 yang lain gelar dia (MP) (miss perfect tapi dalam kurungan makna nyer tak la perfect pun perangai nyer) Antara yang menyebab kita sakit hati ialah dia marah kita tak tentu pasal! Tiba-tiba plak tu kita kena marah!!! Yang salah orang lain, tapi kita yang kena marah!!! Waktu tu kat bilik prep, kita tengah tanya pasal homework, kat bilik prep tu ada kumpulan yang dibahagikan oleh FA, kat bilik prep tak bleh bising, so,kita cakap perlahan jer ar tiba-tiba si FN tu marah kita. Dia kata,"AIN!!!DIAM LA!!! ", tapi sebenar nyer dia ngan kumpulan dia tu yang bising,tapi nak tuduh kita plak. Kita memang sakit hati dengan dia tu!!!!!!Pastu ada plak budak yang digelar di sini SH pun nak ikut menyibuk marah kita TANPA sebab yang munasabah. Si SH tu plak cakap,"AIN!!! KO NGAN KUMPULAN KO BISING!!! KUMPULAN KO KENA DENDA SEBAB BISING!!!",sedangkan dia yang bising!!!!kitorang (budak form 1) memang sengaja buat denda biar tak kena marah ngan warden.... sepatut nyer diorang tu yang bising!!! kumpulan kita ngan kita senyap......sebenar nyer kita harap diorang tu baca la post yang ni, biar diorang sedar yang diorang tu dah silap....Cakap tak serupa bikin la diorang tu!!!!

p/s:Kalau ada yang terasa, jangan saman kita....
p/s2:diorang tu cakap orang, tapi sebenar nyer diorang yang lebih....