Selasa, 17 November 2009

Memory Form5

Post kita kali ni tak panjang (walaupun selama ni memang tak panjang) sebab sebenarnye kita nak letak gambar je.... Nak tau tak gambar sape???? gambar kakak-kakak form5 dan form6 sebab nak buat kenangan la katakan..... tapi tak semua kita ada gambarnye... sebahagian je.... takpe la, ek??? yang penting ade gambarnye....he....he....he.... Dah la! Tengok je la gambar-gambar kat bawah tu,ek??




























Semua gambar-gambar ni diambil mase annual dinner.... Okey la. BYE!!



Okey la.... BYE!!!

Isnin, 16 November 2009

Kenangan ASPURI 2009

Dah mula cuti sekolah. Makna nyer kita dah tak perlu duduk kat asrama lagi untuk tahun 2009!!! rasa best ade, tak best pun ada... best sebab takyah busy kat asrama... tak best sebab susah nak jumpa kawan-kawan dengan kakak-kakak kat asrama tu.... sepanjang tinggal kat asrama kita ade buat macam-macam aktiviti... ade yang kita dah postkan criter kat sini tapi ade yang takde.....so, tengok je la gambar-gambar kat bawah ni....Antara aktivitinye ialah:




<=Ni la pemandangan kat Ladang Teh di Cameron Highland


Bergambar di ladang teh!!=>





<= Ni plak gambar time annual dinner...


Mase majlis perpisahan form5
dan form6=>




<=semangat nak tunggu turn untuk persembahan sempena majlis perpisahan
form5 dan form6



Masa nak ambik borang untuk daftar asrama tahun depan=>


okey la.... BYE!!!

Jamuan Form1 2009

Pada hari Sabtu bersamaan 14/11/2009 kitorang (form1) ada buat jamuan... kitorang buat kat KFC je.... kitorang mula pukul 2.00 petang pastu habis pukul 4.00 petang.... jadi habis pukul 4 sebab masing-masing sibuk nak tangkap gambar je... termasuk la kita... he...he...he... nak buat kenangan la katakan.....kitorang buat bising  kat situ... bukan bising macam orang giler tapi sebab kitorang ramai pastu masing-masing nak bercakap dalam satu mase... sebab tu jadi bising... nasib baik waktu tu tak ramai orang.... kita takde idea nak tapi ape lagi.... tengok je la gambar-gambar yang kita anbik ni ye. BYE!!




Khusyuknye la makan ... sampai langsung tak pandang kamera=>


<=Yang dua orang ni konon nye nak buat ucapan tapi tak jadi plak.. saje main-main katenye...



Ni la gambar yang paling kita suke sebab hampir semua budak form1 ada kat gambar ni=>



<= yang ni gambar berperingkat sebab kalau tengok betul-betul gambar ni ada yang dekat ada yang jauh...



Sampai sini je gambarnye... kalau letak semua gambar nanti susah sangat kita nak upload... so kita letak sebahagian je kat sini... okey la... CHOW!!!!

Majlis Perpisahan Form5 dan Form6

Yay!!! Dah mula cuti!!! Kita dah lama tunggu waktu cuti ni sebab takyah balik asrama. Kena bangun
awal-awal...... tak best! tapi sekarang dah tak perlu bangun awal sebab takde sekolah.... Tapi kita sedih la.... sebab dah tak boleh jumpa kawan-kawan,kakak kat asrama tu lagi-lagi kakak form5 dengan form6...Ha!! baru kita ingat....pada tarikh 13/11/2009 bersamaan hari Jumaat,pada malam tu asrama kita ade buat majlis perpisahan untuk form5 dan form6...semua budak form1 dengan form2 kena buat persembahan....termasuklah kita. Nak dipendekkan crite, kitorang (budak form1) buat persembahan nyanyian. Kitorang nyanyi lagu:


                                     1.Bukan superman
                                     2.The show
                                     3.Sayang Kinabalu
                                     4.Menjaga hati
                                     5.Sempurna
                                     6.Pelangi petang
                                     7.Salam Terakhir


Tapi kebanyakan lagu tu kitorang dah ubah jadi versi ASPURI FORM1 2009. Yang kitorang tak ubah cuma lagu MENJAGA HATI dengan PELANGI PETANG.... Waktu nyanyi lagu pelangi petang kita rasa sedih sebenarnye.... Tak tau kenape.. tiba-tiba kita rase sedih... Akhir kata kita nak ucapkan GOOD LUCK KEPADA KAKAK-KAKAK FORM5 DAN FORM6 DALAM SPM DAN STPM YANG AKAN BERMULA TAK LAMA LAGI....TERUTAMA SEKALI KAK EKA,KAK EMY,KAK LINDA,KAK NANI,KAK SYIRA ,KAK FIZA  DAN KAKAK FORM5 YANG LAIN KAT ASRAMA KITA TU... Macam biasa la lepas tulis-tulis ni ada gambarkan... tengok la gambar kat bawah ni ye.... CHOW dulu!!


<=Ni gambar persembahan budak aspura...


Ni gambar 'penyanyi' kat aspura yang
sedap sangat suaranye...=>






<=Ni plak gambar persembahan kitorang (form1)


Gambar persembahan form2=>







CHAIYOK KEPADA KAKAK FORM5 DAN FORM6 DI ASPURI!!!!!

Ahad, 1 November 2009

Trouble Is A Friend

Kali ni kita nak kongsi lirik lagu plak.... lagu TROUBLE IS A FRIEND....Kalau tak salah penyanyi nyer Lenka.. kalau salah sory yer....


Trouble is a friend but trouble is a foe, oh oh
And no matter what I feed him he always seems to grow, oh oh
He sees what I see and he knows what I know, oh oh
So don't forget as you ease on down the road


He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh


So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!


Oh how I hate the way he makes me feel
And how I try to make him leave, I try
Oh oh, I try!


He's there in the dark, he's there in my heart
He waits in the wings, he's gotta play a part
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh


So don't be alarmed if he takes you by the arm
I won't let him win, but I'm a sucker for his charm
Trouble is a friend, yeah trouble is a friend of mine, oh oh!
Ooo, oh ooo, ooo ahh

Dapat award

Yey!!! Kita rase happy sangat hari ni sebab kali ni kita dapat award dari Kak nadia (macam over jer..) Ni first time kita dapat award tau. Sebab tu happy giler!! Thank you Kak Nadia!!! muahh!! Lain kali kita bagi award kat Kak Nadia plak ye.... Kepada followers blog kita plak,sila la amik award ni dan letak kat blog masing-masing ye...Nak tengok tak award nyer??? Kalau nak,tengok yang kat bawah ni. Kalau tak nak pun kena tengok gak... he...he...he...




Sekali lagi kita ucapkan terima kasih kat Kak Nadia....