Sabtu, 28 Februari 2009

Gotong-royong

Post kali ni tentang gotong-royong yang kita ngan kakak2 senior kat asrama tu buat. Tapi kat situ kita sorang jer form 1. Sedih nyer la...:( Kat situ kitorang buat macam2 kerja...

Gotong-royong tu dibuat kat masjid.Antaranya ialah mengecat,menanam pokok,memasak,dan macam2 lagi lah yang kitorang buat. Malas kita nak taip semuanya kat sini... Kitorang buat kerja2 tu dari kul 8:00 pagi sampai kul 12:15 tengah hari. Penat giler!!!Kalau tak kerana dapat sijil, kita tak nak datang!!! (cam tak ikhlas tolong jer). Kita kena balik asrama petang tu jugak lak tu. Hu...hu...hu... tapi cikgu bagi balik lebih lambat daripada biasa sebab kitorang dah tolong kat situ. Best nyer!!!:)



Kakak form3 tengah tanam pokok...
Pandai ke kak???=>





<=Kakak senior tengah mengecat tembok masjid lak... Cat kak cat jangan tak cat... Yang penting posing tu kasi cantek.



Kakak2 tengah lap pintu kaca kat masjid tu.
Lap elok2 ye kak, kejap lagi makan lunch. He...he...=>

Tiada ulasan:

Catat Ulasan